Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση με «ατζέντα» ΛΟΑΤΚΙ στα σχολεία


 Το πρόγραμμα που προωθείται το επιμελήθηκε μια ακτιβιστική οργάνωση

Την ένταξη του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο αποφάσισε η κυβέρνηση, με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να συμφωνεί με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής πολιτικής. Ωστόσο, δεν λείπουν οι «σκιές» σε αυτή την απόφαση.

Και οι «σκιές» δεν σκεπάζουν τόσο το καθεαυτό μάθημα ως θεωρία, αλλά την επιλεκτική εφαρμογή του που φαίνεται να προωθεί το Υπουργείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πρόγραμμα που προωθείται, το επιμελήθηκε μια ακτιβιστική οργάνωση με την ονομασία «Πολύχρωμο Σχολείο».

Αν και το όνομα τα λέει όλα, η συγκεκριμένη οργάνωση, που δημιουργήθηκε το 2009 με το αρχικό όνομα «Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση», έχει σκοπό της την εξάλειψη των διακρίσεων στον σεξουαλικό προσανατολισμό, στην ταυτότητα φύλου, στην έκφραση φύλου και στα χαρακτηριστικά φύλου στην εκπαίδευση.

Επίκεντρο της διαπαιδαγώγησης, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ μαθητριών και μαθητών και άλλα θέμα για τη σεξουαλική ποικιλομορφία. Βέβαια, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι ένα ευαίσθητο θέμα, το οποίο θα πρέπει να μελετάται σε όλες του τις προεκτάσεις και όχι μονόπλευρα και στοχευμένα.


H Proud Seniors Greece υποστηρίζει ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα ηλικίας άνω των 50 | LiFO

Θυμίζουμε ότι τον Μάιο η Νίκη Κεραμέως είχε συναντηθεί με εκπροσώπους της οργάνωσης και άκουσε τις απόψεις τους και τον προβληματισμό τους για τις «διακρίσεις που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην εκπαίδευση» και όπως φαίνεται, η κυβέρνηση σπεύδει να ανταποκριθεί σε αυτά τα προβλήματα, αφήνοντας στην άκρη άλλα, χρόνια θέματα των ελληνικών σχολείων που αφορούν τη στέγαση και τη στελέχωση.

 ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λεφτά απο τον Σόρος σε Δήμο Θεσσαλονίκης, κέντρα προσφύγων, σκοπιανές οργανώσεις και κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ
Ανάμεσα στους οργανισμούς που δέχονται τις προσφορές συγκαταλέγονται κέντρα για πρόσφυγες- μετανάστες, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, Σκοπιανές οργανώσεις μέχρι και την ελληνική κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ για το Athens Pride.

 Κ.Μητσοτάκης: Φτιάχνει εθνική επιτροπή για τους ΛΟΑΤΚΙ – «Θα καταπολεμήσει τον ρατσισμό & τη μισαλλοδοξία»Ο Kυριάκος Μητσοτάκης, δείχνει άλλη μια φορά την ιδιαίτερη συμπάθειά του για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, καθώς εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης αποφάσισε να «τρέξει» τη σύσταση επιτροπής με σκοπό τη σύνταξη Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ.

ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ .
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΑ ΘΕΩΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑ ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΒΡΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ ΤΟΥ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ (ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ) ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΧΑΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ ΤΡΙΤΟ ΦΥΛΟ ,Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ,Ο ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ .
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΤΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΒΑΣΗ ΤΩΝ 12 ΑΞΙΩΝ 18 ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ,ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΘΥΜΙΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΙΣ 12 ΑΞΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΥΣΑΛΕΑ ΤΙΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ.

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ,ΚΑΝΕΝΑ ΔΟΓΜΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΟΡΑΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ.  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΙΖΑ.
Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΦΕΡΕΙ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΜΟΝΟΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΠΛΑ ΟΠΩΣ ΠΛΟΥΤΟ ΙΣΧΥ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΒΟΥΛΗΣΗ.
ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ.

Φ.Κ.






Δεν υπάρχουν σχόλια