Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΡΜΕΝΙΑ. ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΔΑΦΩΝ ΣΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ…

 ΟΔΥΝΗΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΤΣΑΧ. 

https://twitter.com/KevorkAlmassian/status/1325932430075768832/photo/1 Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας παραδίδει περιοχές σκούρου καφέ (Agdam και Lacin) στο Αζερμπαϊτζάν. Ο Κόκκινος παραμένει στα χέρια των Αρμενίων με την προϋπόθεση να εξασφαλιστεί ο δρόμος από το Ερεβάν προς το Στεπανακέρτ από Ρώσους ειρηνευτές.

ΚΑΙ ΜΕΣ’ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΞΑΦΝΙΚΑ… ΕΣΚΑΣΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ… ( 10-11-2020 ) ΜΕΤΑ ΑΠΟ 44 ΗΜΕΡΕΣ ΣΘΕΝΑΡΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΑΡΜΕΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΤΣΑΧ ( ΝΑΓΚΟΡΝΟ-ΚΑΡΑΜΠΑΧ ) …

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ… ΑΡΜΕΝΙΑ. ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ ΡΩΣΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ… Το Αζερμπαϊτζάν παραδέχθηκε ότι έριξε κατά λάθος ρωσικό ελικόπτερο …

Armenian PM hands over dark brown regions (Agdam and Lacin) to Azerbaijan. Red remains in Armenian hands with the condition of securing the road from Yerevan to Stepanagerd by Russian peace keepers. https://twitter.com/KevorkAlmassian/status/1325932430075768832

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας παραδίδει περιοχές σκούρου καφέ (Agdam και Lacin) στο Αζερμπαϊτζάν. Ο Κόκκινος παραμένει στα χέρια των Αρμενίων με την προϋπόθεση να εξασφαλιστεί ο δρόμος από το Ερεβάν προς το Στεπανακέρτ από Ρώσους ειρηνευτές.

……………………………………

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ…

Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν,
Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Αρμενίας
και ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Εμείς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν I. G. Aliyev,
Ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Αρμενίας Νικολάι Πασινιάν και πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσαν τα εξής:

1. Πλήρης κατάπαυση του πυρός και όλες οι εχθροπραξίες στη ζώνη της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανακοινώνονται από 00:00 ώρες ώρα Μόσχας στις 10 Νοεμβρίου 2020. Η Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν και η Δημοκρατία της Αρμενίας, εφεξής καλούμενη ′′ τα Κόμματα, σταματούν στις θέσεις τους.

2. Η περιοχή του Αγκντάμ και τα εδάφη που κατέχει το Αρμενικό Κόμμα στην περιοχή του Γκαζάκου της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν επιστρέφονται στο Αζερμπαϊτζάν μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2020.

3. Κατά μήκος της γραμμής επαφής στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και κατά μήκος του διαδρόμου Λαχίν, θα αναπτυχθεί ένα ειρηνευτικό τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας με 960 στρατιωτικό προσωπικό, 90 τεθωρακισμένους φορείς προσωπικού, 380 μονάδες στρατιωτικών οχημάτων και ειδικός εξοπλισμός.

4. Το ειρηνευτικό πεδίο της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναπτύσσεται παράλληλα με την απόσυρση των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων.
Η διάρκεια της παραμονής του ειρηνευτικού αγήματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι 5 χρόνια με αυτόματη παράταση για τα επόμενα 5 χρόνια. Εάν κανένα από τα μέρη δεν δηλώσει 6 μήνες πριν από τη λήξη της περιόδου πρόθεσης να τερματίσει την εφαρμογή αυτής της διάταξης.

5. Προκειμένου να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του ελέγχου στην εφαρμογή των συμφωνιών από τα συμβαλλόμενα μέρη της σύγκρουσης, αναπτύσσεται ένα κέντρο ειρήνης για τον έλεγχο της κατάπαυσης του πυρός.

6. Η Δημοκρατία της Αρμενίας θα επιστρέψει την περιοχή Kelbajar στη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2020 και την περιοχή Lachin μέχρι τις 1 Δεκεμβρίου 2020, αφήνοντας πίσω τον διάδρομο Lachin (πλάτος 5 χλμ) , που θα εξασφαλίσει τη σύνδεση του Ναγκόρνο Καραμπάχ με την Αρμενία και ταυτόχρονα δεν θα επηρεάσει την πόλη Σούσα.

7. Με συμφωνία των μερών, τα επόμενα τρία χρόνια, θα καθοριστεί σχέδιο για την κατασκευή νέας διαδρομής κυκλοφορίας κατά μήκος του διαδρόμου Lachin, παρέχοντας επικοινωνία μεταξύ Stepanakert και Αρμενίας, με την επακόλουθη αναδιάταξη του ρωσικού ειρηνευτικού περιεχομένου προστατέψτε αυτή τη διαδρομή. Η Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν εγγυάται την ασφάλεια της κυκλοφορίας κατά μήκος του Λαχινικού διαδρόμου πολιτών, οχημάτων και εμπορευμάτων και προς τις δύο κατευθύνσεις.

7. Εσωτερικά εκτοπισμένοι και πρόσφυγες επιστρέφουν στην επικράτεια του Ναγκόρνο Καραμπάχ και παρακείμενες περιοχές υπό τον έλεγχο του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες.

8. Πραγματοποιείται η ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου και άλλων κρατουμένων και σορών νεκρών.

9. Ξεμπλοκάρονται όλες οι οικονομικές και μεταφορικές συνδέσεις της περιοχής. Η Δημοκρατία της Αρμενίας παρέχει μεταφορικές συνδέσεις μεταξύ των δυτικών περιφερειών της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν και της Αυτόνομης Δημοκρατίας του Ναχιτσεβάν, προκειμένου να οργανωθεί η ανεμπόδιστη κυκλοφορία πολιτών, οχημάτων και εμπορευμάτων και προς τις δύο κατευθύνσεις. Τον έλεγχο των μεταφορών ασκούν τα σώματα της Υπηρεσίας Συνοριακής Φύλαξης του FSB της Ρωσίας.
Μετά από συμφωνία των μερών, θα παρέχεται η κατασκευή νέων επικοινωνιών μεταφορών που συνδέουν την Αυτόνομη Δημοκρατία του Ναχιτσεβάν με τις δυτικές περιοχές του Αζερμπαϊτζάν.

Νοέμβριος 2020

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν
Πρωθυπουργός Δημοκρατίας της Αρμενίας
Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας

……………………………

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ…

Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν κηρύσσει το τέλος των εχθροπραξιών στην περιοχή του Αρμενικού Αρτσάχ μετά την υπογραφή δήλωσης με το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία.

Αγαπητοί συμπατριώτες, αδελφές και αδελφοί.

Έχω πάρει μια δύσκολη, εξαιρετικά δύσκολη απόφαση για τον εαυτό μου και για όλους μας.

Έχω υπογράψει δήλωση με τους Προέδρους της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν για τον τερματισμό του πολέμου του Καραμπάχ στις 01:00.

Το κείμενο της δήλωσης που έχει ήδη δημοσιευτεί είναι απερίγραπτα οδυνηρό για μένα προσωπικά και για τους ανθρώπους μας.
Έλαβα αυτήν την απόφαση ως αποτέλεσμα μιας σε βάθος ανάλυσης της στρατιωτικής κατάστασης και της αξιολόγησης των ανθρώπων που γνωρίζουν καλύτερα την κατάσταση. Βασίζεται επίσης στην πεποίθηση ότι αυτή είναι η καλύτερη δυνατή λύση για την τρέχουσα κατάσταση. Θα δώσω ένα λεπτομερές μήνυμα για όλα αυτά τις επόμενες ημέρες.

Αυτό δεν είναι νίκη, αλλά δεν υπάρχει ήττα έως ότου νικηθείτε. Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ τους εαυτούς μας ως ηττημένους και αυτό θα πρέπει να είναι η αρχή της εποχής μας εθνικής ενοποίησης και αναγέννησης.

Πρέπει να αναλύσουμε τα χρόνια της ανεξαρτησίας μας προκειμένου να σχεδιάσουμε το μέλλον μας και να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Γονατίζω ενώπιον όλων των μαρτύρων μας. Υποκλίνομαι σε όλους τους στρατιώτες μας, αξιωματικούς, στρατηγούς, εθελοντές που υπερασπίστηκαν και υπερασπίζονται την πατρίδα με τη ζωή τους. Έσωσαν ανιδιοτελώς τους Αρμένιους του Artsakh.

……………………………………………

………………………………………..

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΤΣΑΧ,,,

Αγαπητοί συμπατριώτες!

Σήμερα περάσαμε όλη την ημέρα με τον πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν συζητώντας τις ενέργειές μας με στόχο την παύση των εχθροπραξιών. Είχα προηγουμένως συζητήσει με την Εθνοσυνέλευση και έλαβα τη συγκατάθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών. Δεδομένης της τρέχουσας δυσοίωνης κατάστασης και για να αποφευχθούν περαιτέρω βαριές απώλειες και να χάσουμε εντελώς τον Artsakh, συμφώνησα να τερματίσω τον πόλεμο μια ώρα νωρίτερα. Όσον αφορά την υπογεγραμμένη τριμερή δήλωση, θα το συζητήσω λεπτομερώς αργότερα.

Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου και την υπερηφάνειά μου στους συγγενείς των μαρτύρων μας και σε όλους τους ανθρώπους. Θα έχουμε ακόμη χρόνο να κάνουμε διάλογο με τους συγγενείς των πεσμένων ηρώων και τον στρατό μας για το τι να κάνουμε. Αποτίω φόρο τιμής σε όλους τους ανθρώπους που έδωσαν ακόμη και μια μικρή συμβολή στη σκληρή δουλειά της υπεράσπισης της πατρίδας. “

Arayik Harutynyan

Πρόεδρος του Αρτσάχ

…………………………………………………………..

ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ… ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΛΛΟΙ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΕΡΔΟΥΣ… ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΕΜΠΟΔΙΑ… ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;;; …

The sites of the mining contracts by

and his company Anglo Asian Mining PLC.

………………………………………………………….

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΑΛΙΕΥΣΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙ youtube …

……………………………………………….

Sarkis Zournatzian Επειδή κανείς δεν είναι τόσο ηλίθιος να πιστεύει ότι αυτή η συμφωνία μεταξύ Αρμενίας, Ρωσίας και Αζέρων βγήκε ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα, και όλα όσα είχε στηθεί μήνες ή χρόνια πριν, τώρα η ερώτηση μου είναι ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ πολιτικοί πες στους γονείς αυτών των παιδιών που έχασαν. ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ σύμφωνα με την κατανόησή μου είναι ότι η Αρμενία δεν πρόκειται να έχει σύνορα με το ΙΡΑΝ και αυτό είναι πραγματικά το ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ από τον παγκόσμιο χάρτη.
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΑΣ.

………………………………………………………….

Το προμελετημένο σχέδιο Ντούγκιν – Λαβρόφ για παράδοση του Ναγκόρνο Καραμπάχ

………………………………………………………….

Krikor Tsakitzian Στο χάρτη που βλέπετε εμφανίζονται οι περιοχές όπως περιγράφονται στη συμφωνία εκεχειρίας.
Από ολόκληρο το Αρτσάχ, περνάει στην κατοχή των Αζέρων το 85% των εδαφών της περιοχής. Οι Αρμένιοι του Αρτσάχ, που ήταν η απόλυτη πλειοψηφία του πληθυσμού, υποχρεούνται να ζήσουν σε εδάφη που μόλις και μετά βίας φτάνουν το 15% της συνολικής έκτασης της περιοχής.

Δηλαδή από τα 12.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα που είναι όλο το Αρτσάχ, τα 10.000 περιέρχονται στους Αζέρους και μόλις τα 2.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα παραμένουν στους Αρμένιους με την επιτήρηση των Ρώσων, ως εγγυητές της ασφάλειάς τους στην περιοχή.
Στην υπόλοιπη περιοχή, αναμένεται το επόμενο διάστημα να μεταφερθούν έποικοι λογής – λογής, αγνώστου προελεύσεως, για να δημιουργήσουν μια κατάσταση τετελεσμένη που δεν θα μπορέσει να την αλλάξει κανείς ποτέ στο μέλλον.
Οι περιοχές με το μπλε χρώμα είναι αυτές που έχουν ήδη καταλάβει οι Αζέροι και παραμένουν ως έχουν στην κατοχή τους.
Προστίθενται όμως, όπως ορίζει η συμφωνία και οι κόκκινες περιοχές, από τις οποίες θα πρέπει μέσα ένα μήνα να έχουν αποχωρήσει οι Αρμένιοι και να τις παραχωρήσουν στους Αζέρους.
Με πράσινο χρώμα εμφανίζονται οι περιοχές του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) που θα περιπολούν οι Ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας και σε κάποιες από αυτές θα μένουν και οι Αρμένιοι, σχεδόν αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο και κυρίως από την Αρμενία, έως ότου μέχρι τα επόμενα τρία χρόνια, φτιαχτεί ο δρόμος που θα περνά από το Λατσίν και θα ενώνει το Στεπανακέρτ με την Αρμενία και το Γιερεβάν.

ΠΗΓΗ https://alfeiospotamos.gr/?p=46442

Δεν υπάρχουν σχόλια