ΟΙ 13 ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ D.N.A ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΝΕΑΔΑ ΤΩΝ ΑΩ
ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΤΟΥ αΛΦΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ωΜΕΓΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΤΩΝ ΕΝΝΕΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓοΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, α ΚΑΙ ω ΜΕ ΤΕΛΕΙΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡεμΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, ΤΟ αΛΦΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ 4 ωΜΕΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ωΜΕΓΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ 4 αΛΦΑ ΩΣ ΕΞΗΣ:
ΣΤΗΝ ΕΝΝΕΑΔΑ ΤΟΥ αΛΦΑ ΕΧΟΥΜΕ 4 ωΜΕΓΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ αΛΦΑ ΚΑΙ 4 αΛΦΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ωΜΕΓΑ ΤΗΣ ΕΝΝΕΑΔΑΣ ΤΟΥ αΛΦΑ.
ΣΤΗΝ ΕΝΝΕΑΔΑ ΤΟΥ ωΜΕΓΑ, ΤΟ ωΜΕΓΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ 4 αΛΦΑ ΚΑΙ ΤΑ αΛΦΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ 4 ωΜΕΓΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ α ΜΕ ΤΟ ωΜΕΓΑ. ΙΔΙΑ.
ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΑ αΛΦΑ ΚΑΙ ΤΑ ωΜΕΓΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΧΗΜΑΤΑ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:
ΑΠΟ ΕΔΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ α ΚΑΙ ΤΟΥ ωΜΕΓΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕ α ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ωΜΕΓΑ 4 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΕΠΙ ΤΕΣΣΕΡΑ, ΑΠΕΙΡΑ ΔΗΛΑΔΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΠΟΥ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΕΛΙΧΘΕΙ ΟΛΗ Η ΔΟΜΗ, Η ΣΥΝΘΕΣΗ κΑΙ η ΣΥΝΔΕΣη ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΖΩ D.N.A. (ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ.
ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΤΟΥ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ δε(6)οξυριβονουκλεικο οξυ.
ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ ΠΙΘΗΚΟΥ). ΩΣΤΟΣΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΟΜΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΙωΤΑ αω ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Κ.Δ.Δ.Π.Ο.Ι.αω
ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙΤΕ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΣΤΗΝ ΠΙΘΗΚΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΔΕΙΞΩ D.N.A.. ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟΥ.
ΣΤΑ ΕΝΝΕΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΤΕΤΡΑΔΑ.
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΛΙΚΕΣ ΤΟΥ D.N.A. ΑΡΧΙΚΑ ΔΥΟ, ΜΕ ΚΙΝΗΣΗ αω ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ. ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΕΤΡΑΔΑΣ, ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ, ΣΥΝΔΕΜΕΝΕΣ ΕΝ ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΟΙ ΤΕΤΡΑΔΕΣ ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΜΑΖΙ.
ΣΤΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΙΚΕΣ ΚΑΙ Η ΦΟΡΑ, Η ΤΡΟΧΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ‘Η ΔΕΞΙΑ, ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ α ΚΑΙ ΤΟ ωΜΕΓΑ. ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΣΤΟ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟυ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.
ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΙΚΑ ΤΩΝ ΔΥΟ, ΣΤΑ ΠΤΕΡΥΓΙΑ ΤΟΥΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΛΙ ΕΛΙΚΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ 4 ΑΚΡΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΔΕΞΙΑ ‘Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ: ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ω, ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ α. ΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΓΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ.
ΕΔΩ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ, ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ, ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΩΝ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΣΥΝΔΕΣΗ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΤΟΥ ω ΚΑΙ α.
ΘΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ.
ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΟΥΝ ΤΟΝ ΓΕΝΕΤΙΚΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ (ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙ ΤΟ ΟΛΟΝ ΦΩΣ) ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ.
ΕΤΣΙ ΕΑΝ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΕΝΑΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΔΑ αω θΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:
ΜΕΓΑΛΕΙΟ! ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ 13 ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΥΣΩ, ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΟΡΤΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΞΗΣ, ΩΣΗΣ, ΕΡΓΟ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΟΡΤΙΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΕΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ, ΦΑΣΜΑΤΩΝ Κ.Α.
Η
ΚΑΙ ΣΤΑ 4 ΣΥΜΒΟΛΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙ ΝΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΤΟ α ‘Η ΤΟ ωΜΕΓΑ, ΔΕΞΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
ΤΑ 5, 6, 7, 8 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ 4 ΑΚΟΜΗ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΕΛΙΚΕΣ Α, Β ΟΠΟΥ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ α ΚΑΙ ω.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ Α ΚΑΙ Β ΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΙΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο Α ΕΛΙΚΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ 2 ΣΥΜΒΟΛΑ: ΤΟ ωΜΕΓΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ α ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ:
ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΣΤΡΑΦΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ ΜΕ 2 ΚΙΝΗΣΕΙΣ, Η ΜΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ.
ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ αω ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΔΑ.
ΕΤΣΙ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ 2 ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΕΣ, ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΝΩΣΗ ΟΤΑΝ ΤΕΜΝΟΝΤΑΙ. ΣΤΟΝ Α ΚΑΙ ΣΤΟΝ Β ΕΛΙΚΑ ΠΑΛΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ 2 ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΤΕΜΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ Α ΜΕ ΤΟΥ Β ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΑΥΤΕΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΔΑ.
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Η ΚΑΘΕΤΗ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ, ΙΔΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΑΝΤΑ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΓΩΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΗΣ.
ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΙΚΑ Α ΚΑΙ Β ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ 1 ΠΟΥ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΙ 2 ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΙΑ, ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ κΑΙ ΜΕΣΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΙΑΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΟΠΟΥ ΚΑΙ Ο Α ΕΛΙΚΑΣ ΚΑΙ Ο Β ΕΛΙΚΑΣ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΘΕΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΕΤΡΑΔΩΝ ΤΟΥ α ΚΑΙ ΤΟΥ ωΜΕΓΑ.
ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΜΕ. ΔΥΟ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 9 ΚΑΙ 10.
ΣΤΟ ΣΧΗΜΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΤΕΤΡΑΔΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ωΜΕΓΑ ‘Η ΤΟΥ ΑΛΦΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΕΣ ΣΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΡΙΕΣ.
ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΝΕΑΔΑ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ αω ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ωΜΕΓΑ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΝΝΕΑΔΑ, ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΔΑ αω + 1 ΤΟ ωΜΕΓΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΕΝΤΑΔΑ.
ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΔΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΕΛΙΚΑΣ Α ΜΕ ΤΟΝ ΑξΟΝΑ ΤΟΥ ωΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΟΛΟ ΜΑΖΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.
Η ΚΙΝΗΣΗ 11 ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΗΜΑ, ΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΑ α ‘η ω ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΕΛΙΚΑ Α.
ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΝ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΣΗΜΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ 1 ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΞΟΝΑ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΙΚΑ Β. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΑΞΟΝΑ Α ΠΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ. ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΜΕ την ΤΕΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: τον Α ΕΛΙΚΑ κΑΙ ΤΗΝ 11 ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟν Β ΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ 12 ΚΙΝΗΣΗ νΑ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ
ΟΙ ΔΥΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΦΕΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ, ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΡΗ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΩΜΑΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ: ΓΕΝΝΑΣ ΑΠΕΙΡΑ.
ΕΤΣΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΣΥΜΒΟΛΟΥ αω ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΙΚΩΝ ΣΕ ΜΙΑ 13Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΕΤΡΑΣΥΜΒΟΛΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΛΙΚΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΤΑ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ.
ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΔΑΣ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΞΟΝΑ.
ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΩΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: ‘Η α ‘Η ω.
ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠεΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΟΠΟΥ ΙΣΟΡΡΟΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΑΘΜΟΣ). ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΔΙΑΓΩΝΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΛΕΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ Ο,ΤΙ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ, ΜΕ ΑΠΕΙΡΗ ΙΣΟΤΗΤΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΡΜΟΝΙΑ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΑ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΤΗΝ 13 ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΩΣ ΟΛΟΤΗΤΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΧΙΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΟΛΥΠΛΟΚΕΣ ΕΛΙΚΟΕΙΔΕΙΣ ΤΡΟΧΙΕΣ, Η ΜΙΑ ΜΕΣΑ ‘Η ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.
ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΤΡΟΧΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ 13 ΠΕΡΙΠΛΟΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΥΦΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ__
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΧΙΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΩΜΕΓΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΜΠΟΠΟΥΛΟΣ
https://www.aitherikigrafi.gr/analysi-kiniseon-troxion-peristrofon-13-protarxikes
Δεν υπάρχουν σχόλια